Lehikoisille sukuseura

9.7.2010

Joukko Lassi Lehikoisen jälkeläisiä kokoontui viime syksynä Juuassa. Palaverissa päätettiin järjestää Lehikoisten suvun ensimmäinen sukukokous 10.7.2010 Juuassa. Kokousta valmistelemaan etsittiin paikkakunnalta työryhmä jonka toiminta lähti ripeästi käyntiin. Varattiin tilaisuutta varten sopiva kokoustila, pyydettiin tarjoukset ruokailuista, varattiin kirkko ja perustettiin tiedotusta varten internettiin Lehikoisten sukusivut ja Facebook ryhmä.
Viimein koitti helteinen sukukokouspäivä. Juukaan saapui 350 Lehikoisten sukuun kuuluvaa. Turun Mikaelin seurakunnaan kirkkoherra Jouni Lehikoisen tehtäväksi oli annettu sukuhartauden pitäminen kauniissa Juuan kirkossa sekä puhe sankarihaudalla.
Varsinainen sukujuhla oli sitten Juuan monitoimihallissa, joka osoittautui oivalliseksi paikaksi tämänkokoiselle porukalle. Tilaisuudessa mukana olivat Suomen tunnetuimmat Lehikoiset, nimittäin sukujuhlan juontajaksi kutsuttu maikkarin uutisankkuri Marjo Lehikoinen sekä AKT:n emeritus pj. Kauko Lehikoinen Sukujuhla oli kaiken kaikkiaan mieleenpainuva kokemus! Oli mukavaa tavata niin monia omia sukulaisia, joista ei ennen ollut tietoinenkaan. Sai jakaa kokemuksia ja kertoa omasta elämästään. Totta kai suureen porukkaan mahtuu monenlaista menijää ja elämäntarinaa. Mutta sehän jos mikä on sitä elämän rikkautta. Samaan sukuun kuuluminen yhdisti meidät nopeasti.
Allekirjoittaneen (Mauri Lehikoinen) tehtäväksi oli annettu kertoi suvun historiasta ja sukututkimuksesta. On mielenkiintoista kertoa omalle suvulle suvun historiasta ja juurista, kaikki jaksoivat kuunnella sukuhistoriaesitelmän hievahtamatta. Vaikka elämme monella tapaa juuretonta aikaa, on hyvä tiedostaa se, että meillä kaikilla on oma paikkamme ja viitekehyksemme. Kukaan ei ole mies tai nainen vailla menneisyyttä. Sukujuhla muistutti ainakin minua siitä, että en ole ulkopuolinen. Olen osa kokonaisuutta, sukua. Lehikoisten suku tosin on kautta aikojen ollut lievästi itsepäistä sukua. Kantoivat aikoinaan kanttorin ulos Juuan kirkosta kesken kirkonmenojen, kun tämän lauluääni ei miellyttänyt. Jouni sai kyllä rauhassa pitää hartauden...ja laulaa vielä siunauslaulunkin.

Sukukokous

Sukujuhlan jälkeen Kauko Lehikoinen tarttui nuijan varteen kiinni ja päätettiin perustaa Lehikoisille sukuseura. Allekirjoitettiin perustamiskirja, hyväksyttiin sukuseuralle säännöt sekä toiminta- ja taloussuunnitelmat sekä päätettiin jäsenmaksun suuruus. Sukuseuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Kauko Lehikoinen, varapuheenjohtajaksi Päivi Mänty ja hallituksen jäseniksi Markku Lehikoinen, Raija Patrikainen, Juhani Lehikoinen, Taisto Lehikoinen ja Mauri Lehikoinen. Kokous päätti anoa myös Suomen Sukuseurojen keskusliiton jäsenyyttä. Seuraavan kerran kokoonnumme koko suvun voimalla jälleen kolmen vuoden päästä yhteiseen sukujuhlaan. Tällä välillä hallitus järjestäneen sukuretkiä suvun asuinpaikoille ja mahdollisesti pienempiä yhtä sukuhaaraa koskevia tapahtumia jos kiinnostusta riittää. Mauri Lehikonen