Sukuvaakuna

Lehikoisten sukuseura on teettänyt ja rekisteröinyt Lehikoisten sukuvaakunan. Vaakunan on suunnitellut heraldikko Reijo Helläkoski.

Vaakunaselitys:
Kultakilvellä tyvestä työntyvä puunkanto, josta kasvaa kolmihaarainen ja kolmilehtinen koivunoksa. Kanto ja oksa mustat, lehdet vihreät, kannossa kultainen yrjönristin tavoin levenevä latinalainen risti. Pistokypärä: kypäräpeite musta, vuoripuoli kultaa, lakipunos kultaa ja mustaa.  Kypärän koristeena 4 kultaista tähkää varsineen ja lehtineen.
Aiheen perustelut:
Lehdet viittaavat nimeen, risti Muolaan vaakunaan, "kannosta suku versoo". Tähkät ovat maanviljelystunnus, kanto ja lehdet viittaavat myös metsätalouteen.

Sukuvaakunan käytöstä ovat voimassa toistaiseksi seuraavat ohjeet:
Lehikoisten sukuvaakunaa saa yksityisesti käyttää jokainen sukuun kuuluva. Yksityiskäyttöä ovat mm. käyntikortit, kirjepaperi ja –kuoret.
Kaupallinen käyttö, jossa vaakunaa tai sen osaa hyödynnetään erilaissa myytävissä tuotteissa, on Lehikoisten sukuseuran vastuulla. Lehikoisten sukuseura voi itse tai yhteistyökumppaninsa avulla suunnitella, valmistuttaa ja myydä erilaisia sukutuotteita suvun jäsenille.

Epätietoisuuden vallitessa ota yhteyttä sukuseuran puheenjohtajaan.