Kooste jäsenkirjeestä

10.3.2014

Sukuvaakunan suunnittelusta olemme saaneet Reijo Helläkoskelta tarjouksen, jossa hän on lupautunut suunnittelemaan Lehikoisten sukuvaakunan varsin edulliseen hintaan. Laitamme vaakuna-asian vireille, mikäli riittävä määrä jäseniä haluaa tilata vaakunatuotteita itselleen. Kyselyyn vastaamisaikaa on 6.4.2014 saakka

Sukuseuran arkistoon voi edelleenkin lähettää tarinoita yms. Arkistonhoitaja Mirja Lehikoisen sähköpostiosoite on muuttunut. Uusi s-postiosoite on mirja.lehikoinen@pp1.inet.fi ja postitse tarinoita, lehtileikkeitä ym. voi lähettää osoitteeseen: Mirja Lehikoinen, Eemil Halosentie 20, 73100 Lapinlahti.

Sukuseuran hallitus on tehnyt periaatepäätöksen, että joka vuosi järjestetään jokin yhteinen tapaaminen. Joka 3. vuosi on sukujuhla ja välivuosina sukuretki. Lisäksi tavoitteena on, että vuorovuosin kokoontuminen olisi P-Karjalassa ja Etelä-Suomessa. Ensi kesän sukuretki pidetään kuitenkin P-Karjalassa Lieksassa. Alustavasti v. 2015 retki olisi Turussa. Seuraava sukujuhla kesällä 2016 olisi tarkoitus sitten järjestää Etelä-Suomessa. E-Suomessa pidettävät retket ja juhlat olisi paras ajoittaa heinäkuun loma-ajan ulkopuolelle eli kesäkuun alkuun ennen juhannusta tai elokuulle. E-Suomessa pidettävien retkien ja juhlien suunnitteluun ja toteuttamiseen tarvitaan E-Suomesta työryhmät, jotka toimivat yhteistyössä hallituksen kanssa.

Ensi kesän sukuretki pidetään siis Lieksassa ja retken teemana on Suomen itsenäisyyden ajan sotahistoria ja Lehikoiset sotarintamalla. La 19.7.2014 klo 13 kokoonnumme ensin Rukajärvikeskukseen (Timitran linna, www.timitra.fi ), Timitrantie 3. Rukajärvikeskus esittelee Rukajärven suunnan sotahistoriaa toisen maailmansodan ajalta. Nautimme siellä alkukahvit sekä tutustumme näyttelyihin oppaan kanssa. Sen jälkeen lähdemme Lieksan kiertoajelulle linja-autolla. Kiertoajelun aikana tutustumiskohteita ovat mm. Lieksan kirkko ja Lehikoinen yhtiöt. Kiertoajelun jälkeen ruokailemme yhdessä sekä muistelemme sodassa olleita Lehikoisia. Jos sinulla on tiedossasi tarinoita Lehikoisten toimista sota-ajalla, niin mielellämme niitä kuulisimme. Kansallisarkistosta (p. 029 533 7000 tai http://www.arkisto.fi/fi/palvelut/selvitykset/tilaa-kantakortti ) voi halutessaan tilata kopion omaisensa kantakortista, johon on merkitty tietoja siinä mainitun henkilön palveluspaikasta ja -ajasta, hänen palkitsemisistaan ja rangaistuksistaan, ylennyksistä ja sodan ajan taistelupaikoista. Hinta on n. 0,60 e/kopiosivu ja laskutettaessa 11,50 e toimitusmaksu.

Sukuretk