Hallituksen syksyiset kuulumiset 2013

10.11.2013

Lehikoisten sukuseuran uusi hallitus on aloittanut kolmivuotisen toimintakautensa. Sukukokouksen 13.7.2013 jälkeen pidettiin ensimmäinen pikainen järjestäytymiskokous ja hallitus-linkin alta löytyykin hallituksen jäsenien yhteystiedot, ja meihin voi olla yhteyksissä milloin vain. Toinen kokous pidettiin sateisena elokuun iltana 19.8.2013 Kolinportilla Ahmovaarassa, jolloin jo syvennyttiin sukuseuran asioihin paremmin. Hallituksessa on neljä uutta jäsentä ja asioihin sisälle pääseminen vaatii aikaa ja paneutumista. Hallituksen kokouksien pöytäkirjoja ei tulla sellaisenaan laittamaan nettisivuille, vaan tällaisilla vapaamuotoisemmilla koosteilla pyrimme pitämään jäsenistöä ajan tasalla suunnitelmista ja päätöksistä.

Kokouksessa kävimme läpi saatua palautetta sukujuhlasta ja vuosikokouksesta. Tapahtumassa oli 143 henkilöä ja juhlien esiintyjät olivat korkeatasoisia. Samaan aikaan olevat tapahtumat (mm. Ilosaari-rock) verottivat osanottajamäärää, sillä nuoret ja lapset puuttuivat juhlasta lähes kokonaan. Ohjelmaa tulisi jatkossa kohdentaa enemmän eri ryhmille. Tulisiko juhlien olla kenties pitemmät/vapaamuotoisemmat, jolloin aikaa jäisi enemmän vapaalle seurustelulle ja sukulaisten tapaamiselle?

Sukujuhlien yhteydessä jaettu Lehikoisten lehti on saanut kovasti kiitosta ja sitä on edelleenkin saatavissa viiden euron hintaan. Lehden tekoa kannattaa tulevaisuudessa ehdottomasti jatkaa ja sen sisältöön voi kukin antaa omia ehdotuksiaan.

Sukujuhlat järjestetään jatkossakin kolmen vuoden välein sekä välivuosina sukuretki. Hallituksen tahto on, että juhla ja retket järjestettäisiin vuorovuosin Juuassa ja Etelä-Suomessa, jolloin etelän Lehikoistenkin olisi helpompi osallistua juhliin ja niiden järjestämiseen. Sukuretkiä kiinnostaviin paikkoihin tullaan järjestämään joka kesä, jolloin ei ole sukujuhlaa. Ensi kesänä olisi siis tarkoistus järjestä sukuretki Etelä-Suomessa. Retkikohteesta toivomme ehdotuksia. Odottelemme myös retken järjestämiseen haluavan tiimin yhteydenottoa. Ilman eteläsuomalaisten aktiivisuutta retket ja juhlat Etelä-Suomessa eivät tule toteutumaan. Näistä, kuten muustakin toiminnasta kaipaamme nyt ehdotuksia.

Sukutyöryhmän perustaminen ja sitä kautta sukututkimuksen edistäminen on jo saanut myötätuulta siipiensä alle. Mauri Lehikoista on pyydetty organisoimaan sukutyöryhmää. Haaveena olisi saada tulevaisuudessa aikaiseksi sukukirja tai -kirjoja.

Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua sukuvaakunan tarpeellisuudesta ja käyttötarkoituksesta. Olisiko se vaakuna vai kenties Lehikoisten oma logo? Vaakunan/viirin hinta pienissä erissä nousee korkeahkoksi, joten tulisi tietää kuinka moni todellisuudessa olisi kiinnostunut tilaamaan ja mihin hintaan, jotta uusintatilauksia ei tarvitsisi tehdä, eikä niitä jäisi varastoihin seisomaan. Hallitus piti Lehikoisten oman logon kehittämistä vaakunaa tärkeämpänä. Sovimme, että järjestämme logosta suunnittelukilpailun. Tätä asiaa hiomme eteenpäin seuraavassa kokouksessa.

Sukuseurassa on tällä hetkellä noin 120 jäsentä ja seuran talous näyttää ihan mukavasti plussaa, kiitos jäsenien.